BOND-GÅRDEN

SKÖRDEDAG PÅ BOND-GÅRDEN

Tack till alla som så helhjärtat ställde upp för att hjälpa oss att genomföra skördedagen i lördags till en lyckad dag , samt till alla trevliga besökare som bidrog med 4400kr till barnhemsbarnen i Krylowo.

 

På lördag den 12/9 kl 10.00 till 16.00 arangerar vi på Bond-gården med hjälp av Kristianopel LRF och Kristianopels företagarförening en totalt improviserad (vi startade planeringen i söndags)  skördedag. Det kan betyda allt mellan fiasko och succe´.

Vi kommer att bjuda på en uppvisning av äldre tiders skördemetoder såsom lieslåtter,körning med självbindare, tröskning med stationär tröska, plöjning med häst. Utöver detta kan man beskåda den troligen kommande OS-grenen "halmbolsrullning"(ca kl12.00 och 14.30).  För barnen fins halmhoppning, skjuts med häst och vagn (även vuxna) . Kossorna kommer även att vara på plats och titta nyfiket på besökarna. 

Möjlighet att se när vi mjölkar på Bond-gården ca. kl. 17.00 ( OBS begränsat med platser , samt viktigt att tvätta händerna om ni varit i kontakt med djuren)

Försäljning av årets grönsaksskörd bl.a. majs, gurka, potatis, lök, morot, röd&gulbeta, vitlök. Förhoppningsvis kommer även försäljning av "kolbullar" och kaffe ske ( ännu ej helt klart)  

Inträde :  20:- /vuxna och 10:-/barn(upp till 12år) går oavkortat till barnhemsbarnen i Krylowo.